Nyhet   02 mai 2023

AI hjelper deg å lage gode NanoLearning-kurs

Fem kjappe med Nils Ivar Skaalerud, COO i Junglemap som nå lanserer en ny AI-assistent til kursproduksjon, inkludert i Junglemaps Enterprise-pakke.

NanoLearning
læring
Informasjonssikkerhet
AI hjelper deg å lage gode NanoLearning-kurs

Nils Ivar Skaalerud, COO i Junglemap

Hvorfor legger Junglemap til en AI-funksjon i plattformen?

– Mange av våre kunder trenger NanoLearning for å lage opplæringsløp innen mange ulike temaer, men mangler ressurser og tid til å lage det. Med AI-assitenten kan de lage innhold av høy kvalitet som møter deres konkrete behov, på kortere tid. 

 

Hva er forskjellen mellom Junglemaps AI-tjeneste og ChatGPT?

– Vi tar AI ett steg lengre. Med ChatGPT spør og itererer du til du får en god tekst. Med vår tjeneste har vi utviklet en modell som skaper gode NanoLearing-kurs, basert på solide pedagogiske prinsipper. Vi kombinerer AI med mange års erfaring med å lage effektivt læringsinnhold. De AI-genererte kursene er bygget etter en modell som har vist gode resultater i snart 20 år.

 

Er det ikke behov for menneskelig innholdsproduksjon lenger?

– Jo, selvfølgelig! Å bruke AI i prosessen gir deg et godt grunnlag for å lage gode opplæringsløp. Men pedagogikk er en vitenskap, prompting er en vitenskap og i vår AI-tjeneste kombinerer vi ekspertise i begge for å lage innhold som treffer alle ansatte. Men det vil alltid være behov for kvalitetssikring og tilpasning. Derfor tilbyr vi veiledning i innholdsproduksjon og gode e-læringsprinsipper for NanoLearning ledet av vårt eget innholdsteam.

 

Hva betyr dette for personvern og sikkerhet?
- Når du bruker AI-tjenesten vår, må du samtykke til å dele informasjonen med OpenAI. Du må være bevisst på hva du vil dele og ikke i henhold til din egen organisasjons personvernpolicy.

 

Hva er dine beste tips for en organisasjon som tenker på å bruke AI for å lage NanoLearning?
- Kombiner det AI kan best – lage innhold raskt – med din egen fagekspertise og kunnskap om mottakerne. Innholdet bør alltid kvalitessikres av mennesker.

Nyhet   02 mai 2023